Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Αμερικανικός τραγέλαφος με το εμπάργκο στη Ρωσία!

Share

Αμερικανικός τραγέλαφος με το εμπάργκο στη Ρωσία!

Μόνο σαν τραγέλαφο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό που συμβαίνει με το εμπάργκο που επιθυμεί η Αμερική να επιβάλει η Ευρώπη στη Ρωσία, για να τιμωρήσει τον “κακό” Πούτιν και τους ολιγάρχες του.

Μετά την τελευταία δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, πως δεν πρέπει απότομα να σταματήσουν τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ρωσία οι Ευρωπαίοι, γιατί “οι τιμές θα εκτιναχθούν και θα την πληρώσει όλος ο υπόλοιπος κόσμος”, τι να σχολιάσει κανείς;

Οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που επέμεναν πιεστικά για να σταματήσει η Ευρώπη να αγοράζει αυτά τα προϊόντα από τη Ρωσία. Και μάλιστα ζητούσαν να γίνει κάτι τέτοιο αμέσως για να τιμωρηθεί ο Πούτιν.

Αυτό που δεν μας λένε βέβαια, είναι ότι τη θέση των Ρώσων θέλουν να την πάρουν αυτοί και εκτός από την πολιτική εξάρτηση που θα έχουν οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες από τις αμερικανικές εταιρείες φυσικού αερίου, να αγοράζουμε 6 (ναι έξι) φορές ακριβότερη τιμή το αμερικανικό φυσικό αέριο από εκείνη που μας το προσφέρουν οι Ρώσοι…

Και αφού “έφεραν τα πάνω κάτω” στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας (και κατέστρεψαν οικονομικά τα αδύναμα ευρωπαϊκά νοικοκυριά) τώρα βγαίνουν και λένε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν …καταστροφικό για τον υπόλοιπο πλανήτη!

Πέρα από το κωμικό της όλης κατάστασης, τα πράγματα είναι σοβαρά! Η Ευρώπη (δηλαδή η Ε.Ε.) πρέπει επιτέλους να βρει τον βηματισμό της για να παραμείνει ενωμένη και να απεξαρτηθεί από την ανεπίσημη γερμανική κηδεμονία που μόνο δεινά έχουν φέρει την τελευταία δεκαετία. Η Γερμανία μόνη της έχει αποδείξει (ακόμη και στον εαυτό της) ότι δεν μπορεί να είναι ο “απόλυτος μονάρχης” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο και να ακούγεται παράξενο, το να σταματήσει η Γερμανία να είναι ο …ανεπίσημος μονάρχης της Ευρώπης θα ωφελήσει πολύ και την ίδια μακροπρόθεσμα. Γιατί μόνον έτσι, θα καταφέρει να επιβιώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και εκείνος που θα έχει το μεγαλύτερο όφελος θα είναι πρώτη από όλους η Γερμανία.

Οι καταστροφικές της επιλογές στην ευρωπαϊκή πολιτική για παράδειγμα, είχαν φανεί πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η ρωσική εισβολή απλώς χειροτέρεψε τα πράγματα.

πηγη

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις