Κυ. Σεπ 25th, 2022
Επιστημονικό

Το papafotis.gr επικοινώνησε με το πολύ γνωστό φροντιστήριο στην πόλη της Αμαλιάδας «Επιστημονικό» και ζήτησε ένα σχόλιο για τα θέματα στα οποία καλέστηκαν να εξεταστούν οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές 2022 στα Μαθηματικά, της Βιολογίας και των Αρχαίων Ελληνικών.

Μαθηματικά

Ο κ. Παπασπυρόπουλος δήλωσε: «Αυξημένης δυσκολίας σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το 3ο και το 4ο θέμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές».

Βιολογία

Ο κ. Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε:

«Τα σημερινά θέματα στο μάθημα της Βιολογίας, ήταν θα έλεγα σταθμισμένα και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Δεν υπήρχαν ασάφειες και οι καλά διαβασμένοι μαθητές δεν θα συνάντησαν δυσκολίες. Οι εισηγητές των θεμάτων νομίζω ότι πέτυχαν το σκοπό τους να υπάρχει διαβάθμιση δυσκολίας, και αν είχαν προσέξει λίγο καλύτερα τη διατύπωση του θέματος Α2 θα ήταν ένα τέλειο διαγώνισμα. Να ευχηθώ στα παιδιά καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα».

Αρχαία Ελληνικά

Η κ. Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε:

«Οι μαθητές κλήθηκαν να επεξεργαστούν την 17η διδακτική ενότητα (Αριστοτέλης, Πολιτικά) και την 20η διδακτική ενότητα (Επίκτητος, Διατριβαί). Οι ερμηνευτικές ερωτήσεις και η ερώτηση για το παράλληλο κείμενο από τον Παπανούτσο ήταν σαφείς, με απαραίτητη προϋπόθεση την γνώση των σχολίων του σχολικού εγχειριδίου.

Η άσκηση εισαγωγής και οι λεξιλογικές ασκήσεις δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες. Το αδίδακτο κείμενο παρουσίαζε μεταφραστικές δυσκολίες συγκρινόμενο με τα αντίστοιχα κείμενα των παρελθόντων ετών. Οι γραμματικές και οι συντακτικές παρατηρήσεις ήταν βατές για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλά αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.