Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Αμαλιάδα: Σκληρή επίθεση Χριστοδουλόπουλου

Share

Σκληρή επίθεση Χριστοδουλόπουλου σε Λυμπέρη για το θέμα του Κάμπινγκ της Κουρούτας.

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, κατά την προσφιλή του μέθοδο να κάνει το «άσπρο – μαύρο», ξέχασε να πει στους δημότες την αλήθεια σχετικά με το Δημοτικό Κάμπινγκ της Κουρούτας.

Βεβαίως και είναι θετικό ότι το κάμπινγκ λειτούργησε -αν και μόνο το open bar- μετά από τέσσερα χρόνια που παρέμενε ερμητικά κλειστό, όμως ξέχασε να πει, ότι ο ίδιος ήταν το πρόσωπο που το κρατούσε κλειστό τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια!

Ο δημιουργός του προβλήματος, πανηγυρίζει ότι είναι αυτός που το έλυσε!
Εμείς ως παράταξη θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια απέναντι στα ψέματα και τις ανακρίβειες Λυμπέρη.

1) Το κάμπινγκ ενοικιάσθηκε και όχι παραχωρήθηκε στο δήμο από την ΕΤΑΔ μόνο για δύο μήνες, την ώρα που ουδέποτε έως το 2019 είχε παραχωρηθεί για λιγότερο από μία καλοκαιρινή σεζόν, δηλαδή έξι και πλέον μήνες. Το ενοίκιο για την μικρή αυτή περίοδο, μάλιστα, είναι τις τάξης των 15.000 ευρώ.

2) Από το κάμπινγκ θα λειτουργήσει για το φετινό καλοκαίρι μόνο το open bar, διότι η απαξίωση των τεσσάρων τελευταίων ετών έχει στην κυριολεξία απαξιώσει πλήρως τις υπόλοιπες δομές (εστιατόριο, ψησταριά, mini market και κατασκηνωτικός χώρος), οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, λεηλατημένες και θυμίζοντας περισσότερο βομβαρδισμένο τοπίο.

3) Μέσα στους όρους που υπέγραψε για φέτος με την ΕΤΑΔ, αποδέχτηκε και την απαράδεκτη διατύπωση ότι το κάμπινγκ παραχωρείται με ενοίκιο για αυτό το μικρό διάστημα στο Δήμο, διότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η διαδικασία δημοπράτησης του χώρου.

εγγραφο 1

έγγραφο 2

Και πάμε τώρα να δούμε και τη σκανδαλώδη απόφαση παραχώρησης στο ιδιώτη, ο οποίος και εκμεταλλεύεται το φετινό καλοκαίρι το χώρο.

Όλα τα χρόνια που ανήκει ο χώρος στην ΕΤΑΔ και μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αμέσως μετά την παραχώρηση έναντι αντιτίμου, ακολουθούσε δημοπράτηση από τον Δήμο όλων των δομών του Κάμπινγκ. Μάλιστα, από τα ενοίκια των δομών, ο Δήμος πλήρωνε και το αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί με την ΕΤΑΔ.

Τη φετινή χρονιά, ο Γιάννης Λυμπέρης έχει «παραχωρήσει» χωρίς καμία διαδικασία και μόνο στα λόγια το open bar και -φυσικά- χωρίς να ακολουθήσει καμία από τις διαδικασίες που προϋποθέτει ο Νόμος για την δημοπράτηση ή νόμιμη παραχώρηση του χώρου, την ενοικίαση της δομής από το δήμο και στη συνέχεια την έκδοση άδειας λειτουργίας του αναψυκτηρίου από τον ιδιώτη.

Το σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι μαζί με το open bar, έδωσε ως «πανωπροίκι» στον ιδιώτη που διαχειρίζεται το χώρο, με μία ανάθεση 18.600 ευρώ, δήθεν για τον καθαρισμό και την φύλαξη του κάμπινγκ.

Με λίγα λόγια, παραχώρησε διά λόγου όπου αυτός ήθελε το «φιλέτο» του open bar και για πρώτη φορά στα χρονικά της δομής ο ιδιώτης αντί να πληρώνει ενοίκιο, πληρώνεται από το δήμο και με ένα ποσό της τάξης των 18.600 ευρώ!

Την ώρα, μάλιστα, που ο χώρος -όπως δημοσιεύτηκε και στον τύπο, καθαρίστηκε και καλλωπίστηκε πλήρως, από τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και των συνεργείων του Δήμου.

Και ερωτούμε:

– Για ποιό λόγο κύριε Λυμπέρη διαλέξατε τον συγκεκριμένο ιδιώτη και με ποιά διαδικασία του παραχωρήσατε το open bar;

-Ποιόν από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από άλλο συλλογικό όργανο του δήμου ενημερώσατε για την ανάθεση των 18.600 στον ίδιο ιδιώτη;

– Ενημερώσατε το σύλλογο Εστίασης Αμαλιάδας για την απόφασή σας να λειτουργήσετε με αυτή την παράτυπη διαδικασία το χώρο, δίνοντας μάλιστα και 18.600 ευρώ, προκειμένου να δείτε πόσοι επαγγελματίες της εστίασης ενδιαφέρονται, ίσως και χωρίς να τους δώσετε ούτε ευρώ;

Κύριε Δήμαρχε, για ακόμα μία φορά είστε έκθετος στους δημότες και προσπαθείτε με ψέματα να καλύψετε την ανεπάρκειά σας.

Το αν εμείς ενδιαφερόμαστε για το κάμπινγκ το αποδείξαμε, αφού το κρατήσαμε και τα πέντε χρόνια της θητείας μας ανοιχτό και λειτουργικό.

Εσείς θα πρέπει να απολογηθείτε για τα έργα και τις ημέρες σας, που απαξίωσαν το μοναδικό αυτό «φιλέτο» την Κουρούτας, το οποίο λεηλατήθηκε και μετατράπηκε σε «κρανίου τόπος».

Όσο για τα υπόλοιπα που είπατε στο δημοτικό συμβούλιο, αμέσως μετά το ερώτημα της παράταξής μας για το κάμπινγκ, μάλλον ήταν οι γνωστοί σας «λεονταρισμοί» για εσωτερική κατανάλωση απευθυνόμενος προς την παράταξή σας, αφού στην απάντησή με ύφος πεζοδρομίου, προσπαθήσατε να διαστρεβλώσετε την αλήθεια, ότι δώσατε και 18.600 ευρώ στον ιδιώτη, λέγοντας ότι θα σας δώσει πίσω «όσα είναι και το ενοίκιο στην ΕΤΑΔ»!

Οι δημοτικοί σας σύμβουλοι γνωρίζουν την αλήθεια για την ανάθεση των χρημάτων στον ιδιώτη; Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει παραχώρηση το χώρου από το δήμο και το δίνετε με… τετραήμερα;

Ευτυχώς που πλέον όλοι σας έχουν πάρει χαμπάρι!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις