Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνουν το νοσοκομείο

Share

Εκκενώνουν το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους!

Ανεξέλεγκτη μοιάζει να είναι η πυρκαγιά  στην Αλεξανδρούπολη που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της εδώ και τρεις ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών από την εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Βάσει δε του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί και όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Στο μεταξύ, οι φλόγες έχουν μπει, πλέον, για τα καλά στον οικισμό του Άβαντα, που είχε εκκενωθεί προληπτικά από νωρίς το μεσημέρι, με τα πρώτα σπίτια της περιοχής να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, με τους ελάχιστους κατοίκους που έχουν παραμείνει στο σημείο για να βοηθήσουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, να μάχονται με νύχια και με δόντια να σώσουν ό,τι μπορούν.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις