επίδομα παιδιού

«Αλαλούμ» με το επίδομα παιδιού στον ΟΠΕΚΑ. Μετά τη …«διάλυση» στον ΕΦΚΑ, παρατηρείται μια δυσλειτουργία του επιτελικού κράτους των …αρίστων στο να ομαλοποιηθεί η διαδικασία για την είσπραξη του επιδόματος παιδιού.

«Αλαλούμ» στον ΟΠΕΚΑ

Όπως παραδέχτηκε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του, «κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Αυτό το …γενικόλογο και ακαταλαβίστικο μεταφράζεται ως εξής:

Σοκ υπέστησαν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για να λάβουν το επίδομα το 2023. Γιατί;

Επειδή, είδαν ότι όχι μόνο δεν το δικαιούνται, χωρίς να έχουν αλλάξει τα εισοδήματά τους, αλλά ότι χρωστούν μάλιστα και όλο το ποσόν που έλαβαν το 2022!

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρίνισε, πάλι καλά, ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι οριστικό.

Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και για αυτό τον λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν σε όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού. Σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, ο ΟΠΕΚΑ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ έχει προγραμματίσει να καταβάλει σήμερα το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, με συνολική δαπάνη 101.258.400,10 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανάλογο λάθος και από τον ΕΦΚΑ, ο οποίος κατέβαλε σε 572.000 συνταξιούχους διπλές αυξήσεις.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους συνταξιούχους ότι θα πάρει πίσω τα υπερβάλλοντα ποσά – όχι άμεσα, αλλά στο τέλος του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *