Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Ακρίβεια και στο Πατρινό Καρναβάλι – «Στολές από 60 μέχρι 90 ευρώ»

Share

Ακρίβεια και στο Πατρινό Καρναβάλι!

Μερικές εβδομάδες απομένουν για τη μεγάλη παρέλαση του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη μεγάλη γιορτή του κεφιού, έχουν κάνει ήδη τις ετοιμασίες τους για να είναι και φέτος πιστοί στο ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος στων στολών έχει παρασυρθεί από τις αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα και φέτος οι τιμές των στολών θα είναι αρκετά «τσιμπημένες» σε σχέση με το παρελθόν. Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν για τιμές που θα φτάσουν τα 80 και 90 ευρώ! Καρναβαλιστές με εμπλοκή στην οργάνωση των πληρωμάτων μίλησαν στην «ΠτΔ» και εξηγούν γιατί παρατηρούνται υψηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου και από τους παλιούς καρναβαλιστές, είπε: «Φτιάχνουμε κοστούμια για το Καρναβαλικό Κομιτάτο και έχω αντιληφθεί και εγώ αυξημένες τιμές σε σχέση με το παρελθόν. Η άνοδος αυτή οφείλεται στις αυξήσεις στο κόστος των υφασμάτων και των εργατικών, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές στο ράψιμο, στις πρώτες ύλες που χρειάζονται τα κοστούμια και αξεσουάρ. Πιστεύω ότι οι στολές, γιατί τα υλικά είναι κοινά, θα είναι αυξημένες στο φετινό καρναβάλι. Μια στολή που είχε 50 ευρώ θα πάει στα 60 και μια στολή των 60 θα πάρει στα 70 ευρώ και από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τις παροχές που προσφέρει το κάθε γκρουπ».

Ο καρναβαλιστής Κώστας Κριτσώνης, υπεύθυνος γκρουπ, τόνισε: «Θα υπάρξουν αυξήσεις στο καρναβάλι, αλλά είναι απόλυτα λογικό. Υπάρχουν ανατιμήσεις σε όλους τους τομείς που εμπλέκονται με τις στολές και μιλάμε για μια αύξηση που φτάνει το 30%.

Για παράδειγμα, έχουμε αύξηση στα υφάσματα, στα εργατικά, στα υλικά που απαιτούνται και διάφορα άλλα. Εκτιμώ ότι οι στολές που το καρναβάλι του 2023 είχαν κόστος 50-60 ευρώ θα κινηθούν φέτος στα 80-90 ευρώ. Αν μάλιστα κάποιο γκρουπ διαθέτει άρμα και παροχές, η τιμή θα ανέβει περισσότερο».
Ενας από τους ανθρώπους που βγάζουν 31 συνεχόμενα χρόνια καρναβαλικό πλήρωμα είναι ο Θανάσης Λαμπρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στην ακρίβεια.

Ο Θανάσης Λαμπρόπουλος δήλωσε:

«Και φέτος συνεχίζονται οι αυξήσεις που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και στον δικό μας κλάδο. Υπάρχει ανατίμηση στα υφάσματα και στα υλικά κατασκευής, που κυμαίνεται από 15 ως 30%.

ια παράδειγμα, πριν από λίγα χρόνια αγοράζαμε 5 ευρώ το μέτρο για μια μεσαίας ποιότητας υφάσματος και πλέον αυτό έχει ανέβει τουλάχιστον στα 7-8 ευρώ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις μοδίστρες, οι οποίες πλέον έχουν απομείνει λίγες, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει το κόστος για το ράψιμο και είναι λογικό να πωλείται ακριβότερα.

Πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι ότι, παρά τις αυξήσεις, ο κόσμος που θέλει να βγει στο καρναβάλι και να ξεδώσει θα το κάνει κι ας είναι το κόστος λίγα ευρώ παραπάνω».

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις