Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ακριβά τα καύσιμα για τους Έλληνες το Πάσχα

Share

Ακριβά τα καύσιμα για τους Έλληνες το Πάσχα καθώς βρίσκεται πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη σε 21 νομούς!

Καλπάζουν ξέφρενα οι τιμές στα καύσιμα και πλέον είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η μέση τιμή της βενζίνης πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, κάτι που έχει να συμβεί αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η μέση τιμή της βενζίνης στην Επικράτεια είναι στα 1,980 ευρώ το λίτρο, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και με ημερομηνία αναφοράς την περασμένη Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 21 Νομούς της χώρας η μέση τιμή υπερβαίνει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στους υπόλοιπους τα προσεγγίζει. Σε καμία μάλιστα περιοχή η μέση τιμή της βενζίνης δεν είναι κάτω από το 1,9 ευρώ το λίτρο. Οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αττική με 1,943 και 1,944 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα.

Χωρίς φρένα οι τιμές σε Κυκλάδες και  Δωδεκάνησα

Παραδοσιακά οι υψηλότερες τιμές τις βρίσκει κανείς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα με 2,224 ευρώ και 2,138 ευρώ το λίτρο. Να σημειωθεί ότι σε κάποια πρατήρια σε νησιά η τιμή υπερβαίνει τα 2,3 ευρώ το λίτρο και προσεγγίζει, αν δεν έχει ξεπεράσει τα 2,4 ευρώ.
Πηγή: dimosio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις