Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι δράστες για κλοπές

Share

Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι δράστες για κλοπές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στις 31 Ιανουταρίου και την 1η Φεβρουαρίου, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ενήλικος ημεδαπός, και τέσσερις ανήλικοι (τρεις 16χρονοι και ένας 13χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από την 30/1/2024 έως την 31/1/2024 αφαίρεσαν όχημα ημεδαπού άνδρα.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε περιοχή του Αγρινίου, όπου διέρρηξαν κατάστημα παντοπωλείο, αφαιρώντας 200 ευρώ, κάμερα καταγραφής και προϊόντα.

Ύστερα μετέβησαν σε περίπτερο. Με τη χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, αφού έσπασαν κάμερα ασφαλείας, αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο περίπτερο με σκοπό την κλοπή.

Δεν κατάφεραν όμως να αφαιρέσουν κάτι.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις 24/1/2024 έως και τις 29/1/2024 στο Αγρίνιο και σε περιοχή του Αγρινίου, διέπραξαν τρεις ακόμα κλοπές (δυο τετελεσμένες – μια απόπειρα).

Σε κατάστημα, σε αυτοκίνητο και σε επιχείρηση, κατά τις οποίες αφαίρεσαν 1.000 ευρώ, καθώς και προϊόντα αξίας 5.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε τα ξημερώματα της 31/1/2024, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Αγρινίου.

Το όχημα κατασχέθηκε και στη συνέχεια αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις