Αυξάνουν την επιδότηση ρεύματος

Αυξάνουν την επιδότηση ρεύματος για τους αγρότες για το μήνα Νοέμβριο.

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, λόγω της εκρηκτικής αύξησης του κόστους της kW/h για τον επόμενο μήνα.

Το papafotis.gr έγκαιρα σας έχει ενημερώσει για την αύξηση αυτή.

Αν και στην αρχή είχαν ακουστεί κάτι …«περίεργα» ότι «το κράτος δεν έχει χρήματα για να βοηθά συνεχώς» και κάτι τέτοια, ήρθε η δεύτερη Κυριακή των εκλογών με την εκλογική πανωλεθρία της ΝΔ.

Όλα δείχνουν ότι επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Αγρότες

Έτσι λοιπόν, η κρατική επιδότηση αυξάνεται για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης και ανέρχεται σε 25€/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Νοικοκυριά

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Νοέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25€/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

ΚΟΤ

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60€/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *