Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Αεροπορικά εισιτήρια: Να πως θα τα κλείσετε φθηνά!

Share

Αεροπορικά εισιτήρια. Πανάκριβα στις ημέρες μας. Όχι όμως πάντα. Δείτε πως μπορείτε να τα κλείσετε φθηνά!

Έρευνα που πραγματοποίησε η Google Flights έδειξε τις ιδανικές μέρες της εβδομάδας που μπορείς να βρείς  φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Το καλοκαίρι έφτασε και η προετοιμασία για τις διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, αφού βέβαια πρώτα επιλέξεις το τόπο προορισμού σου είναι τα εισιτήρια και αυτό που χρειάζεσαι είναι να βρεις καλές τιμές προκειμένου να μην βρεθείς εκτός προυπολογισμού, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψεις με το αεροπλάνο.

Η εφαρμογή Google Flights βρήκε  για σένα τις μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσεις οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια.

Η συγκεκριμένη έρευνα η πραγματοποιήθηκε από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, οι μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη, καθώς αυτές τις μέρες φαίνεται πως οι τιμές είναι κατά 17% φθηνότερες  σε σύγκριση με το Σαββατοκύριακο, ενώ το κόστος μπορεί να φθάσει και σε χαμηλότερα επίπεδα σε ό,τι αφορά τις εγχώριες πτήσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με τον διευθυντή προϊόντων της Google Flights, James Byers, προκειμένου να ισχύει το παραπάνω σενάριο και να βρείτε φθηνά εισιτήρια, θα πρέπει να τα κλείσετε αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι, ιδανικά πάνω από μήνα.

Αυτό σημαίνει πως αν αποφασίσεις να κλείσεις τα εισιτήρια σου τουλάχιστον ένα μήνα πριν το ταξίδι σου, μπορείς να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα, καθώς οι ημερομηνίες κοντά στην αναχώρηση της πτήσης είναι πάντα πιο ακριβές.

ΣΕ αυτή την πρακτική στηρίζονται και οι περισσότερες low cost αεροπορικές εταιρείες για να «βγάλουν» κέρδος οι οποίες προσφέρουν πτήσεις σε πολύ χαμηλότερες τιμές από οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, με το σημαντικότερο ότι,  παρέχουν μεγαλύτερες εκπτώσεις ή και προσφορές σε επιβάτες που κάνουν κρατήσεις αρκετούς μήνες πριν από την ημερομηνία πτήσης, ενθαρρύνοντας, με αυτό τον τρόπο, τις πρώιμες κρατήσεις.

Αν πάλι θέλεις να μειώσεις ακόμη περισσότερο τις τιμές των εισιτηρίων για τις πτήσεις εξωτερικού, υπάρχει μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να λάβεις υπόψη σου,  είναι η πτήση με ανταπόκριση.

Αν και υπάρχει το ενδεχόμενο υποστείτε ταλαιπωρία με τις βαλίτσες και την αναμονή, ωστόσο, πρόκειται να εξασφαλίσετε αρκετά χρήματα.

Πηγή: dimosio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις