Πε. Οκτ 6th, 2022
Αναβαθμίζεται η υποβρύχια ηλεκτρική σύνδεση Κυλλήνης Ζακύνθου

Ο ΑΔΜΗΕ αποφάσισε την πλήρη αναβάθμιση της καλωδιακής σύνδεσης Κυλλήνης–Ζακύνθου.  Εχθές, αποσφραγίστηκε ο φάκελος των προσφορών του διαγωνισμού.

Η συγκεκριμένη γραμμή λειτουργεί ανελλιπώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και λόγω παλαιότητας, η αντικατάστασή της δρομολογήθηκε κατά προτεραιότητα από τον Διαχειριστή, προκειμένου η νέα, αναβαθμισμένη καλωδιακή σύνδεση να είναι έτοιμη να καλύψει τα αυξημένα φορτία του νησιού ήδη από την επόμενη θερινή περίοδο.

Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ προχωρά με ταχύ ρυθμό και τους διαγωνισμούς για τα υπόλοιπα έργα αναβάθμισης των ηλεκτρικών διασυνδέσεων στα Ιόνια Νησιά.

Άκτιο – Πρέβεζα: Η κατασκευή της διασύνδεσης προωθείται με επείγουσες διαδικασίες το αμέσως επόμενο διάστημα. Το έργο έχει εκτιμώμενη διάρκεια υλοποίησης 8 μηνών και προτεραιοποιείται λόγω της κρισιμότητάς του καθώς μέρος της υφιστάμενης καλωδίωσης προσεγγίζει το τέλος του ωφέλιμου κύκλου ζωής της.
Κεφαλονιά – Λευκάδα: Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί προσεχώς. Το έργο έχει εκτιμώμενη διάρκεια υλοποίησης 10 μηνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό του, εντός του 2024.
Ζάκυνθος – Κεφαλονιά: Ο ΑΔΜΗΕ είναι έτοιμος να προχωρήσει με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών εντός της προσεχούς περιόδου, ενώ σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ στοχεύει στην επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών ώστε το έργο να παραδοθεί ακόμη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή του, που τοποθετείται εντός του 2025.
Νέα διασύνδεση Κέρκυρας: Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και το έργο βρίσκεται σε φάση περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Η δημοπράτηση της νέας διασύνδεσης προγραμματίζεται αμέσως μετά τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.