Καννής «κατακεραυνώνει» Αντωνακόπουλο

Ο Στάθης Καννής υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου «κατακεραυνώνει» με ανακοίνωσή του τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, για τις πρακτικές που ακολουθεί σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα.

Ανακοίνωση

ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ.

«Η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων αποτελεί μέτρο πολιτισμού και ανθρωπιάς της κοινωνίας μας και είναι εν τέλει ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου Πύργου.

Αυτές είναι οι αρχές που πρέπει να διέπουν έναν Δήμο, αυτές είναι που θα καθορίζουν τη δράση και πρακτική μας ως νέα Δημοτική αρχή Πύργου» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στάθης Καννής.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μπορούμε» τόνισε:

«Οι μέρες που διανύουμε, ημέρες εντόνου καύσωνα αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Το μοίρασμα ζωοτροφών (που ελέγχεται που, πόσα και προς ποιες κατευθύνσεις κατανέμονται…), οι λίγες ταΐστρες και ποτίστρες (που σχεδόν πάντα είναι κενές και στεγνές), η ελλιπής κτηνιατρική φροντίδα, η ελλιπής στείρωση ( με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να είναι αυξητικός) και οι σχεδόν εχθρικές σχέσεις με φιλοζωικές οργανώσεις και φιλόζωους συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης εγκατάλειψης»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στάθης Καννής υπογράμμισε:

«Οι σύγχρονες απαιτήσεις, η ανθρωπιά και η φροντίδα προς τα αδέσποτα απαιτούν:

● Στενή συνεργασία με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις του Δήμου μας αλλά και με πρωτοπόρους Φιλόζωους, σε παροχή τροφών (και σε καταφύγια ιδιωτών, ξεπερνώντας τις ατέλειες και εμπλοκές του νόμου) και σε κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στέγασή τους.

● Ανελλιπής (με ευθύνη του Δήμου πχ. μια από τις πολλές προσλήψεις να ασχολείται..) τροφοδοσία με νερό και τροφές, των ταϊστρών και ποτιστρών που πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να επιδιορθωθούν.

● Εφαρμογή προγράμματος καταγραφής και υγιεινής προς τα αδέσποτα που θα περισυλλέγονται ( αξιοποιώντας το ειδικό όχημα & εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί ο Δήμος), εμβολιάζονται, αποπαρασιτώνονται, τσιπάρονται, στειρώνονται.

● Κατασκευή και λειτουργία Καταφύγιου Αδέσποτων (όπως ήδη υλοποιεί ο Δήμος Ζαχάρως) σε σύμπραξη με γειτονικές και μη Δημοτικές Αρχές.

● Δημιουργία κτηνιατρείου αδέσποτων (μέχρι να λειτουργήσει το καταφύγιο που θα το εμπεριέχει).

● Πρόγραμμα περισυλλογής των νεκρών ζώων από τους δρόμους.

● Διαρκής καμπάνια ευαισθητοποίησης και υιοθεσίας

Όλα αυτά συνιστούν βήματα εφικτά και αποτελεσματικά, τα οποία όμως απαιτούν πολιτική βούληση και σχέδιο.

Εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Το papafotis.gr έχει μπει δυνατά στη μάχη ενημέρωσης για τις δημοτικές εκλογές 2023 στην Ηλεία και σας καλεί να ενημερώνεστε εδώ καθημερινά για τις εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *