Παγκόσμιες διαμαρτυρίες ξεσπούν κατά του νέου νόμου της Γερμανίας για την αυτοδιάθεση των φύλων.
Την 1η Νοεμβρίου, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις γερμανικές πρεσβείες, καθώς γυναίκες σε περισσότερες από 25 χώρες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νέο νόμο αυτοδιάθεσης της Γερμανίας.
Οι διαδηλώσεις, που συντονίστηκαν από την πρωτοβουλία «Let Women Speak!», πραγματοποιήθηκαν στις 12:05 μ.μ. τοπική ώρα σε παγκόσμια κλίμακα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία και στην Αμερική.
Το Apollo News αναφέρει ότι οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε χώρες όπως η Αυστρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αγγλία και η Ιαπωνία, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες, μεταφέροντας τις ανησυχίες τους μέσω διαδηλώσεων και επιστολών στους Γερμανούς πρεσβευτές.
【言論自由不能退,安全空間不能讓】
今天德國《性別自決法》正式上路,No Self ID Taiwan與德國女性同在一起,捍衛自己的權利。*背景為德國在台協會所在的台北101#SelfIDHarms #WomenRise pic.twitter.com/LfZW8RyEEi
— No Self ID Taiwan 反對自我宣稱性別 (@NoSelfID_tw) November 1, 2024
Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η νέα νομοθεσία, η οποία επιτρέπει στα άτομα στη Γερμανία να αλλάζουν το φύλο και το όνομά τους ετησίως με πολύ λίγους περιορισμούς, αποτελεί απειλή για τις γυναίκες.
Σύμφωνα με το νόμο, παιδιά ηλικίας μόλις πέντε ετών μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα φύλου τους με τη συγκατάθεση των γονέων τους, ενώ οι έφηβοι ηλικίας 14 ετών μπορούν να κάνουν την αλλαγή μόνοι τους, αν συμφωνούν οι γονείς – ωστόσο, ένα οικογενειακό δικαστήριο μπορεί να απορρίψει τις γονικές ενστάσεις…
Today, men in Germany can say the words ‘I am a woman’ and the law will treat them as if they are.
This is pure misogyny. No man is a woman. Welsh women stand with our German sisters and say no to self ID. Resist.#SelfIDHarms #WomenRising pic.twitter.com/fdu5JokIn6
— Wales-Women’s Rights Network 💜🤍💚🏴 (@WRNWales) November 1, 2024
Ο νόμος επιβάλλει επίσης πρόστιμα ύψους έως και 10.000 ευρώ για όσους «παρερμηνεύουν» το φύλο κάποιου μετά τη μετάβαση.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση μοιράστηκαν εικόνες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #SelfIDharms.
Η οργάνωση «Let Women Speak!» πλαισίωσε τις διαδηλώσεις της ως μια καθυστερημένη αλλά επείγουσα έκκληση για δράση, αναφερόμενη στο βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ 1984 για να υπογραμμίσει τη σημασία της εμπιστοσύνης στην προσωπική κρίση έναντι των υποχρεωτικών πεποιθήσεων.
Στη Γερμανία, η πρωτοβουλία ηγήθηκε επίσης μιας διαμαρτυρίας 250 ατόμων στην Καγκελαρία του Βερολίνου, ζητώντας την κατάργηση του νόμου και την αφαίρεση της «ταυτότητας φύλου» από όλη τη νομοθεσία. Επιπλέον, αντιτάχθηκαν σε οποιαδήποτε συμπερίληψη της «ταυτότητας φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας» στο άρθρο 3 του βασικού νόμου.
Το κίνημα αυτό προκάλεσε νέα συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές φύλου, με τους επικριτές να συνδέουν τον νόμο περί αυτοπροσδιορισμού με την απότομη αύξηση των επεμβάσεων επαναπροσδιορισμού φύλου εντός της Γερμανίας.
Πηγή: NewsFire.GR