Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Αυτό μας έλειπε! Μεγάλο «κανόνι» στην αγορά των λιπασμάτων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Share

Μεγάλο «κανόνι» στην αγορά των λιπασμάτων με ακάλυπτες επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!

Πρόκειται όμως για μια οικονομική βόμβα που απειλεί να προκαλέσει ένα ντόμινο χρεοκοπίας στον αγροτικό κόσμο του τόπου.

Η στάση πληρωμών της εταιρίας λιπασμάτων New Trade Fertilizers έχει αφήσει εκτεθειμένους δεκάδες πιστωτές με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μία χρεοκοπία που επηρεάζει συθέμελα όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Αναδημοσίευση από το Newsbreak.gr

Το μεγάλο «κανόνι» στην αγορά των λιπασμάτων – «Βόμβα» με ακάλυπτες επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Το εξώδικο που λάβαμε και δημοσιεύουμε αν και:

Ουδέποτε δημοσιεύσαμε φωτογραφία, όπως ανακριβώς αναφέρει

και ασφαλώς ουδέποτε κάναμε σεξιστικό σχόλιο, πώς άλλωστε θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο από το papafotis.gr που έχει δώσει μάχες στην τοπική κοινωνία για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια;

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΟΧΛΗΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΟΧΛΗΣΗ
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

1. Της εταιρείας με την επωνυμία «KEYTRADE AG», η οποία εδρεύει στο Τάλβιλ, Ελβετίας (οδός Zürcherstrasse αρ. 68, 8800 Thalwil) και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Του Andreas Vaterlaus, κατοίκου Τάλβιλ, Ελβετίας (οδός Zürcherstrasse αρ. 68, 8800).
3. Του Melih Keyman, κατοίκου Τάλβιλ, Ελβετίας (οδός Zürcherstrasse αρ. 68, 8800).
4 . Της Cornelia Bircher, κατοίκου Τάλβιλ, Ελβετίας (οδός Zürcherstrasse αρ. 68, 8800).
ΠΡΟΣ
Τον Δημήτριο Παπαφώτη υπό την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτη του ενημερωτικού ιστολογίου στο διαδίκτυο με την επωνυμία «papafotis.gr», όπως νόμιμα εκπροσωπείται, και ως συντάκτη του εν λόγω ιστολογίου.
———————-
​Στις 12.05.2024 αναρτήθηκε στο ενημερωτικό ιστολόγιο στο διαδίκτυο «papafotis.gr», ιδιοκτησίας σας, ένα δημοσίευμα με τίτλο «Αυτό μας έλειπε! Μεγάλο «κανόνι» στην αγορά των λιπασμάτων με ακάλυπτες επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ». Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το εν λόγω δημοσίευμά σας βρίθει σωρείας χονδροειδώς ψευδών, ανυπόστατων και συκοφαντικών ισχυρισμών για όλους εμάς που πληρούν την υπόσταση του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβάλλουν βάναυσα την εμπορική μας φήμη, την τιμή και την υπόληψή μας.
​Παρά τα περί του αντιθέτου διαλαμβανόμενα στο ως άνω δημοσίευμα, η εταιρεία με την επωνυμία «ΝEW TRADE FERTILIZERS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «NEW TRADE FERTILIZERS LTD» (εφεξής αναφερόμενη ως «New Trade Fertilisers») δεν ανήκει σε κανέναν από εμάς ούτε στα ίδια συμφέροντα με εμάς, ούτε τα συμφέροντα μας ταυτίζονται με τα συμφέροντα της New Trade Fertilisers ούτε οι ιδιοκτήτες της πρώτης από εμάς εταιρείας και της New Trade Fertilisers συνδέονταν ποτέ παρασκηνιακά ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Η New Trade Fertilisers δεν έχει ιδρυθεί από εμάς ούτε με την ανάμειξή μας, ούτε μετέχουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διοίκησή της ή στη λήψη των επιχειρηματικών της αποφάσεων. Αντιθέτως, αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο από εμάς νομικό πρόσωπο που ανήκει σε άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το οποίο ουδόλως ελέγχεται από εμάς καθ’ οιονδήποτε τρόπο και οι περί του αντιθέτου ισχυρισμοί του δημοσιεύματος είναι απολύτως αβάσιμοι.
Περαιτέρω, δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση ούτε ανάμειξη με την φερόμενη στάση πληρωμών, χρεοκοπία και έκδοση ακάλυπτων επιταγών από την New Trade Fertilisers που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα. Πολλώ δε μάλλον δεν συμβάλαμε ούτε οργανώσαμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ούτε είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη στην οικονομική κατάσταση, και τη φερόμενη στάση πληρωμών και χρεωκοπία της εν λόγω εταιρείας ούτε στη φερόμενη εκ μέρους της έκδοση ακάλυπτων επιταγών και τα αντίθετα αναφερόμενα στο δημοσίευμα είναι κατάφωρα ψευδή και συκοφαντικά.
Η New Trade Fertilisers οφείλει στην πρώτη από εμάς μεγάλα χρηματικά ποσά από την μέχρι πρότινος συνεργασία μας. Οπότε είναι ψευδείς και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του ως άνω δημοσιεύματος περί του ότι δήθεν η New Trade Fertilisers εξόφλησε τις οφειλές της προς την πρώτη από εμάς πριν κηρύξει στάση πληρωμών προς βλάβη των υπολοίπων δανειστών της. Ουδέν ψευδέστερον αυτού.
Απολύτως ψευδή και συκοφαντικά είναι και τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί του ότι δήθεν ελεγχόμαστε από τις ελβετικές ασφαλιστικές εταιρείες για τυχόν παράνομες ενέργειες. Πρόκειται για μυθεύματα, ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως και το σύνολο των αναφορών του δημοσιεύματος σε εμάς, που έχουν αποκλειστικό σκοπό την κατασυκοφάντησή μας και την προσβολή της εμπορικής μας φήμης, της τιμής και της υπόληψής μας. Το εν λόγω δημοσίευμα περιέχει επίσης άκρως σεξιστικούς και σεξουαλικού περιεχομένου ισχυρισμούς και παράνομες και απολύτως απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες αναφορές στην τέταρτη εξ ημών.
Περαιτέρω, καμία δικαστική ενέργεια των πιστωτών της New Trade Fertilisers κατά ημών δεν έχει περιέλθει εις γνώση μας ούτε μας έχει επιδοθεί μέχρι σήμερα.
Πρέπει δε να σημειωθεί με έμφαση ότι προβήκατε στην δημόσια κατασυκοφάντησή και σπίλωσή μας δια του ως άνω δημοσιεύματος χωρίς προηγουμένως να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ελέγξετε την αλήθεια των όποιων πληροφοριών σας, όπως οφείλατε να έχετε πράξει βάσει του καθήκοντος αληθείας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας υπάρχει ρητή απαγόρευση αντιγραφής, αναπαραγωγής και δημοσίευσης περιεχομένου, υλικού και φωτογραφιών από την ιστοσελίδα της Keytrade AG (βλ. λινκ https://www.keytrade.ch/en/537/Imprint.htm) που αναφέρει επί λέξει τα εξής:

“Copyright
Copying, reproducing and/or publishing any content and/or photographs and/or other graphical or image material is expressly prohibited without Keytrade’s prior written permission.”

Και στα ελληνικά:

«Πνευματική ιδιοκτησία.
Η αντιγραφή, αναπαραγωγή και/ή δημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου και/ή φωτογραφιών και/ή άλλου γραφιστικού ή υλικού εικόνας απαγορεύεται ρητά χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της Keytrade».

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η οιαδήποτε τέτοια χρήση του ως άνω περιγραφόμενου υλικού και φωτογραφιών από την ιστοσελίδα σας.

Επειδή το σύνολο των ισχυρισμών του ως άνω δημοσιεύματος που αναφέρονται σε εμάς είναι κατάφωρα ψευδείς, ανυπόστατοι και συκοφαντικοί και προσβάλουν βάναυσα και ανεπανόρθωτα την εμπορική μας φήμη, την τιμή και την υπόληψή μας. Συνιστούν δε άκριτη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας και καθήκοντος διασταύρωσης και επιβεβαίωσης του διαδιδόμενου ισχυρισμού (αρχές τις οποίες οφείλετε να τηρείτε στο πλαίσιο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας).
Επειδή οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί του ως άνω δημοσιεύματος διαδίδονται μέσω της ως άνω ιστοσελίδας σε μεγάλο και απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων μέσω του διαδικτύου και ούτως μας έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη βλάβη.
​Επειδή οι παραπάνω ψευδείς και συκοφαντικές διαδόσεις μάς εκθέτουν ανεπανόρθωτα και προσβάλλουν την εμπορική μας φήμη και την προσωπικότητά μας, στοιχειοθετώντας παράλληλα την τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μας.

Επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μας διασύρετε μέσω προσβλητικών και ψευδών αναφορών και να προβαίνετε στη σπίλωση της εμπορικής μας φήμης και της προσωπικότητάς μας μέσω αναπαραγωγής ψευδών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών, όπως αυτών που ανερυθρίαστα διαδώσατε με το παραπάνω δημοσίευμα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
1. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για τους κατάφωρα ψευδείς, ανυπόστατους, συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς που περιέχονται στο ανωτέρω δημοσίευμα.
2. ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
(α) Να προβείτε άμεσα σε επανόρθωση της προσβολής μας, φροντίζοντας αμελλητί, μετά την λήψη της παρούσας, για την ανάκληση και αφαίρεση του από 12.05.2024 δημοσιεύματος με τίτλο «Αυτό μας έλειπε! Μεγάλο «κανόνι» στην αγορά των λιπασμάτων με ακάλυπτες επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», από το ενημερωτικό σας ιστολόγιο στο διαδίκτυο «papafotis.gr» και επιπλέον να δημοσιεύσετε, σε ίδιο χώρο και έκταση, επανορθωτικό της εμπορικής μας φήμης και προσωπικότητάς μας δημοσίευμα, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα και ανάρτηση δεν σας εκφράζει προσωπικά και την ιστοσελίδα.
(β) Να δημοσιεύσετε αυτούσια και χωρίς καμία περικοπή, την παρούσα εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία-πρόσκληση και όχληση στην ιστοσελίδα «papafotis.gr»
(γ) Να απόσχετε άμεσα και δια παντός από οποιαδήποτε παρεμφερή αναφορά στο πρόσωπό μας και από οποιαδήποτε εκ νέου διάδοση προσβλητικών και δυσφημιστικών ισχυρισμών σε βάρος της εμπορικής μας φήμης, της προσωπικότητάς, της τιμής και της υπόληψής μας.
3. Άλλως, δηλώνουμε ρητά, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια Δικαστήρια, προς υπεράσπιση της εμπορικής μας φήμης, της τιμής και της υπόληψής μας και την αποκατάσταση της βλάβης που έχουμε υποστεί από την παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά σας.
Καλλιθέα, 20.08.2024
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος
Ευαγγελία Κατσιούλα
Α.Μ. Δ.Σ.Α. 43966
Για τη δικηγορική εταιρεία WATSON FARLEY & WILLIAMS

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις