Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Γερμανία : Ακροαριστεροί τρομοκράτες συνελήφθησαν μετά από 30 χρόνια!

Share

Ακροαριστεροί τρομοκράτες συνελήφθησαν μετά από 30 χρόνια!

Μια Γερμανίδα, μέλος της Φράξιας του Κόκκινου Στρατού που καταζητείται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας και άλλα εγκλήματα συνελήφθη στο Βερολίνο, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πόλης Βέρντεν.

Η Ντανιέλα Κλέτε, 65 ετών, ήταν μέλος της διαβόητης φυγόδικης τριάδας των μελών της Φράξιας του Κόκκινου Στρατού, γνωστής και ως συμμορίας Μπάαντερ Μάινχοφ, η οποία πραγματοποίησε βομβιστικές επιθέσεις, απαγωγές και δολοφονίες στη Γερμανία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Οι αρχές δήλωσαν ότι προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν ότι το άτομο που συνελήφθη στο Βερολίνο την Τρίτη ήταν η Κλέτα, η οποία διαφεύγει εδώ και δεκαετίες από κατηγορίες για ένοπλες ληστείες, αφού μαζί με άλλα δύο μέλη της ομάδας διέπραξαν σειρά ληστειών για να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους από την ομάδα.

Η σύλληψη έγινε μετά από την εκπομπή “Aktenzeichen XY” που μεταδόθηκε σε όλη τη Γερμανία πριν από δύο εβδομάδες, στην οποία η αστυνομία απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τα τρία μέλη της ομάδας που εξακολουθούσαν να διαφεύγουν.

“Εργαζόμαστε για την ταυτοποίηση του προσώπου”, δήλωσε αξιωματούχος που γνωρίζει την υπόθεση. Η οργάνωση έδρασε στην Γερμανία για 27 συνεχόμενα έτη, σπέρνοντας τον θάνατο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες αναζητούνται οι Κλέτε και οι δύο συνεργάτες της (ο Burkhard Garweg και ο Ernst-Volker Staub) αφορούν ένοπλες ληστείες και τουλάχιστον μία απόπειρα δολοφονίας που διαπράχθηκαν μεταξύ του 1999 και του 2016 και όχι το ρεύμα των πολιτικών επιθέσεων που διέπραξε η ομάδα από τη δεκαετία του 1970 και μετά.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις