Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Γάζα: Χιλιάδες απελπισμένοι λεηλάτησαν αποθήκες του ΟΗΕ

Share

Χιλιάδες απελπισμένοι άμαχοι στη Γάζα, λεηλάτησαναποθήκες και κέντρα διανομής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Επάνω στην απελπισία τους χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν, με την ελπίδα να αρπάξουν νερό και τρόφιμα, απαραίτητα για να κρατηθούν στη ζωή.

«Χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής της UNRWA στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της UNRWA.

Διευκρίνησε πως κατά το «πλιάτσικο»οι κάτοικοι άρπαξαν αλεύρι και «βασικά είδη επιβίωσης».

«Πρόκειται για ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη, ύστερα από τρεις εβδομάδες πολέμου και αυστηρής πολιορκίας στη Γάζα», πρόσθεσε η UNRWA στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Από τις 9 Οκτωβρίου, το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στη Γάζα, αποκόπτοντας τις προμήθειες σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα στον παλαιστινιακό αυτό θύλακο.

Τελεί ήδη υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007. Μέσα εκεί συνωστίζονται περίπου 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι.

Έκτοτε, μόλις στις 21 Οκτωβρίου κατάφεραν να φτάσουν στη Γάζα μέσω Αιγύπτου φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, τα οποία μέχρι σήμερα είναι 84 όλα κι όλα, αριθμός ελάχιστος μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των πολιορκημένων κατοίκων.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις