Η Πίτα της Νηστείας!
Δεν έχω δοκιμάσει ωραιότερη νηστίσιμη πιτούλα, όταν τη δοκίμασα από την κ Ζωή λέω δεν υπάρχει, δεν είναι νηστίσιμη αυτή η πίτα.. Με την γέμιση την πλούσια… τυρί.. πιπεριές και φύλλο κρατσανιστό…
Ααα και το μυστικό… αν δεν έχουμε φύλλο χωριάτικο κάνουμε το κρούστας να μοιάζει σαν χωριάτικο πως; ρίχνοντας αλεύρι στα φύλλο καθώς τα στρώνουμε στο ταψί…
Πάμε να τη φτιάξουμε.
Υλικά για την πίτα της Νηστείας
- για ταψάκι 35×28
- το μεσαίο πυρέξ που έχουμε όλοι μας στην κουζίνα.
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 500 γρ τυρί λευκό νηστίσιμο
- 2 μικρές κόκκινες πιπεριές
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά φλωρίνης από βαζάκι
- 1 μεγάλη ντομάτα
- αλάτι πιπέρι
- Λίγο ρίγανη
- Λάδι περίπου 1 φλιτζανάκι του Ελληνικού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αντιστάσεις.
- Κόβουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, θρυμματίζουμε το τυρί.
- Ενώνουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη, προσέχουμε με το αλάτι – συνήθως το νηστίσιμο το τυρί δεν είναι αλμυρό γι’ αυτό προσθέτουμε – αν δοκιμάσουμε και είναι αλμυρό, δε βάζουμε καθόλου.
- Κόβουμε τα φύλλα στη μέση (εμένα με βολεύουν καλύτερα στο συγκεκριμένο ταψί).
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψάκι και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα…φύλλο αλεύρι λάδι, στρώνουμε τα μισά περίπου, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και
συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. - Απλώνουμε άλλα 4 με 5 φύλλα αλεύρι και λάδι και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Τελειώνουμε με τα φύλλα. Χαράζουμε την πίτα ρίχνουμε λάδι βρέχουμε την πίτα μας με λίγο νεράκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Κρύα ή ζεστή τρώγεται ευχάριστα!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!
Πηγή: xrysoskoufaki.gr