Οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το μυστήριο γύρω από τους διαδοχικούς θανάτους τριών μελών της ίδιας οικογένειας, που σημειώθηκαν μέσα σε μόλις 13 ημέρες στο Ελληνικό και αυτό ήταν το βασικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής η εκπομπή «Φως στο Τούνελ»
Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών συλλέγουν καταθέσεις και συνθέτουν προσεκτικά τα κομμάτια στο παζλ, ψάχνοντας απαντήσεις σε κρίσιμα και βασανιστικά ερωτήματα.
Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της έρευνας οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται και θα φωτίσουν τα αίτια των θανάτων.
Τέσσερις εβδομάδες μετά τον τελευταίο θάνατο στην οικογένεια Σιδηροπούλου, η εκπομπή κάνει νέες αποκαλύψεις και αναδεικνύει τις αντιφάσεις στις μαρτυρίες κομβικών για την υπόθεση προσώπων.
Η οικιακή βοηθός, η στενή φίλη του 78χρονου Μιχάλη Σιδηρόπουλου, αλλά και η Ιταλίδα αποκλειστική νοσοκόμα που τον φρόντιζε – και μιλά απόψε για πρώτη φορά – δίνουν διαφορετικές εκδοχές για τα ίδια ακριβώς περιστατικά.
Ελληνικό: Πληθαίνουν οι αντιφάσεις, πυκνώνουν οι σκιές
Η γυναίκα που παρουσιάζεται ως φίλη του Μιχάλη Σιδηρόπουλου επικοινώνησε με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Προσπάθησε να δώσει διευκρινήσεις για τα όσα συνέβησαν πριν τον θάνατο των τριών μελών της εύπορης οικογένειας.
Ο δικαστικός επιμελητής δεν εμφανίστηκε ποτέ , ούτε φυσικά η ίδια ξανά. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Τούνελ, απέφυγε να απαντήσει ευθέως.
«Ήθελα να δω την Βέρα. Τηλεφώνησα στο ΕΚΑΒ για να μάθω πού την πήγαν και μου είπαν «Ασκληπιείο». Τότε πήγα εκεί να δω τι έχει. Έξω από την Εντατική, συνάντησα για πρώτη φορά την οικιακή βοηθό. Ο γιατρός της ΜΕΘ μάς είπε ότι η Βέρα έχει συνέλθει, αλλά δεν μπορούμε να τη δούμε γιατί δεν έχουμε κάνει τεστ COVID. Δεν ξαναπήγα άλλη φορά στο Ασκληπιείο», ανέφερε η φίλη του Μιχάλη Σιδηρόπουλου.
Τα νέα δεδομένα και η Ιταλίδα αποκλειστική
Η φίλη ρωτήθηκε για την σχέση της με την Ιταλίδα αποκλειστική νοσοκόμα που η ίδια προσέλαβε για την φροντίδα του Μιχάλη όσο αυτός νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό.
«Αυτήν την αποκλειστική, την […] δεν την ήξερα. Μας την έστειλε ένα γραφείο. Ζητήσαμε άτομο — άντρα ή γυναίκα — που να μπορεί να διαχειριστεί τόσο βαριά περίπτωση. Την είδα το πρώτο βράδυ για να την πληρώσω, και την επόμενη μέρα την απολύσαμε. Οι νοσοκόμες μας είπαν πως έκανε φασαρία όλο το βράδυ.
Εκείνη ισχυρίστηκε ότι ήθελε βοήθεια για να τον γυρίσει επειδή είχε κατακλίσεις, και να του αλλάξει σεντόνια — αλλά κανείς δεν τη βοηθούσε. Στην απελπισία της, άρχισε να φωνάζει. Μου είπε επίσης ότι αργά το βράδυ πέρασε η οικιακή βοηθός και τη ρωτούσε τι δουλειά έχει δίπλα στον Μιχάλη.
Από τότε δεν την ξαναείδα ούτε της ξαναμίλησα. Την είδα μόνο εκείνο το πρώτο βράδυ για να της δείξω τι να κάνει και να την πληρώσω. Τη δεύτερη μέρα, οι νοσοκόμες μού ζήτησαν να τη διώξω», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Ιταλίδα αποκλειστική νοσοκόμα, ανατρέπει τα δεδομένα. Δίνει λεπτομέρειες για τις επισκέψεις της Βουλγάρας οικιακής βοηθού, το περιστατικό με την υπογραφή του Μιχάλη σε λευκό χαρτί, τις αντιδράσεις από συνοδούς ασθενών, την κλήση της Αστυνομίας, αλλά μιλά και για ένα νέο πρόσωπο: μια γυναίκα που εμφανίστηκε ως… λογίστρια.
Για το νέο αυτό πρόσωπο, κάνει λόγο για πρώτη φορά απόψε και η φίλη του Μιχάλη αν και επιμένει πως προσπαθούσαν να λάβουν την υπογραφή του για την επανέκδοση μια κάρτας SIM. Ένα γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται , το οποίο παρερμηνεύθηκε όπως η ίδια λέει από συνοδούς άλλων ασθενών.
«Σε σχέση με το 100, που κάλεσα για να πει ο Μιχάλης ότι ήθελε τη SIM κάρτα του, η διπλανή κυρία δεν κατηγόρησε εμένα, αλλά την άλλη φίλη του γιατί εκείνη του έλεγε: “Ξύπνα, να μιλήσεις με την Ασφαλιστική στην Οτάβα”. Εγώ είχα ήδη επικοινωνήσει με την Οτάβα, περιγράφοντας την κατάστασή του και ρωτώντας αν μπορούν να τον μεταφέρουν σε καλύτερο νοσοκομείο.
Όμως, μου είπαν πως έπρεπε να μιλήσουν με τον ίδιο. Εκείνος δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Πήρα την Καναδική Πρεσβεία και με συνέδεσαν με την Οτάβα, τα κεντρικά της Ασφαλιστικής του Μιχάλη. Μου είπαν πως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο, σε ανοιχτή γραμμή. Ανεβαίνω με την άλλη φίλη του, την οποία είχα ήδη συναντήσει.
Με βροντερή φωνή του είπε: “Ξύπνα, Μιχάλη, στη γραμμή είναι η ασφάλειά σου στον Καναδά. Θέλουν να μιλήσετε”. Ο καημένος, όμως, δεν είχε δύναμη να μιλήσει από το ντοπάρισμα που του είχαν κάνει για να μην πονάει. Και βγαίνουν και λένε ότι φώναζε και μας έδιωχνε. Ο άνθρωπος είχε ήδη αρχίσει να μην επικοινωνεί σχεδόν καθόλου», υπογράμμισε.
Ελληνικό: Η αποκλειστική νοσοκόμα του γιου ανατρέπει την μαρτυρία της φίλης
Το «Τούνελ» εντόπισε την αποκλειστική νοσοκόμα ιταλικής καταγωγής του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, του γιου της τριμελούς οικογένειας από το Ελληνικό που έφυγαν διαδοχικά από τη ζωή σε μόλις 13 ημέρες.Τα όσα είπε στην εκπομπή φέρνουν την ανατροπή.
«Εγώ τον κύριο Μιχάλη αν θυμάμαι καλά τον φυλούσα δυο μέρες στον Ερυθρό. Δύο φίλες του με είχαν πάρει για δουλειά, μάλλον από κάποιο γραφείο. Ήταν σοβαρές κυρίες. Δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά μιλούσε και συνεννοούταν κανονικά.», λέει χαρακτηριστικά.
Αναφέρει πως οι δύο φίλες του είχαν καλέσει την αστυνομία γιατί έπρεπε να πάει σε κάποια δομή για να έχει καλύτερη φύλαξη.
«Του είχαν δώσει ένα χαρτί να υπογράψει γιατί χρειαζόταν να φέρουν κάποια λεφτά από την ασφαλιστική του στον Καναδά. Μιλήσανε με την πρεσβεία του Καναδά και συνεννοηθήκανε. Κάποια στιγμή ήρθε και μια λογίστρια μαζί τους. Οι γύρω ασθενείς μας κατηγορούσαν και φωνάζανε ότι πάμε να τον βάλουμε να υπογράψει με το ζόρι.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν έδωσε στον Μιχάλη Σιδηρόπουλο η ίδια ένα χαρτί για να κάνει δυο γραμμές σαν υπογραφή, όπως η φίλη του είπε στην εκπομπή, απάντησε πως δεν έκανε δυο γραμμές αλλά υπέγραψε κανονικά.
«Το μυαλό του λειτουργούσε 100% και υπέγραψε κανονικά. Ο άνθρωπος μιλούσε κανονικά…», τόνισε.
Όταν πληροφορήθηκε από τον δημοσιογράφο της εκπομπής ότι η οικογένεια που ξεκληρίστηκε μέσα σε 13 ημέρες είναι του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, δήλωσε έκπληκτη.
«Ο Μιχάλης τα είχε τετρακόσια και υπέγραψε κανονικά…»
«Στο νοσοκομείο ήταν και η μητέρα του κύριου Μιχάλη αλλά και μια Αλβανίδα νομίζω που τη φρόντιζε. Μια γυναίκα περίεργη που δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν μας έλεγε καν που ήταν η μητέρα του.
Ούτε σε εμένα ούτε στις φίλες του. Είχε έρθει δύο φορές να δει τον Μιχάλη αλλά δεν ξέρω τι συζήτησαν γιατί τους άφησα μόνους. Το μόνο που άκουσα ήταν που του έλεγε ότι η μητέρα του ήταν άρρωστη και τον στεναχωρούσε.
Δεν την έδιωξα όμως ποτέ γιατί δεν ήταν αρμοδιότητα μου να κάνω κάτι τέτοιο», λέει η αποκλειστική νοσηλεύτρια που φρόντιζε τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο, γιο της οικογένειας από το Ελληνικό με τους τρεις διαδοχικούς θανάτους των μελών της.
«Την ημέρα που είχαν έρθει για να υπογράψει ο κύριος Μιχάλης το χαρτί έγινε μια φασαρία απίστευτη. Με κάλεσε εμένα ένας σεκιουριτάς να μην φύγω γιατί είχα κατέβει στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Είχε έρθει και η αστυνομία να δει τι έγινε και με ρωτούσαν ποια είμαι και τι κάνω εκεί.
Ο διπλανός μαζί με τη γυναίκα του έλεγαν ψέματα πως τον ζορίσαμε και τον αναγκάσαμε να υπογράψει ένα χαρτί. Το μυαλό του λειτουργούσε κανονικά και καταλάβαινε τι έκανε. Εγώ μετά από το επεισόδιο αυτό έφυγα. Δεν πήγα ξανά γιατί φοβόμουν μην βρω τον μπελά μου», συνέχισε.
Όπως αναφέρει στην εκπομπή, η λογίστρια των άλλων δυο γυναικών που μιλούσε καλά αγγλικά μίλησε με την πρεσβεία του Καναδά και της εξήγησαν τι έπρεπε να γίνει και ότι χρειάζονταν την υπογραφή.
Τι λέει ο τελευταίος σύντροφος της οικιακής βοηθού
Το «Τούνελ» συνεχίζοντας την έρευνα στη σκοτεινή υπόθεση των τριών διαδοχικών θανάτων – μελών της ίδιας οικογένειας στο Ελληνικό, επικοινώνησε και με τον τελευταίο σύντροφο της οικιακής βοηθού που τους πρόσεχε.
«Την γνωρίζω παραπάνω από δέκα χρόνια και ήμασταν μαζί μέχρι και πριν από 8-9 μήνες. Από την τηλεόραση έμαθα για όλα αυτά που έγιναν με την οικογένεια Σιδηροπούλου. Είχαμε πάει μαζί και στην Αγγλία και στη Βουλγαρία. Εκεί είχε ένα μικρό καφέ που το δούλευε ο γιος της, αλλά το έκλεισε γιατί δεν είχε δουλειά. Το κρατάει μόνο στα χαρτιά μάλλον για τα ένσημα της», λέει χαρακτηριστικά.
Για το σπίτι που διαμένει η οικιακή βοηθός ήξερε μόνο ότι άνηκε στη γιαγιά που πρόσεχε, αλλά δεν είχε ρωτήσει κάτι άλλο.
«Ακούω πράγματα στην τηλεόραση και φρικάρω. Από Αγγλία δεν έπαιρνε σύνταξη όπως λένε. Ξέρω μόνο ότι ήταν ψυχούλα και βοηθούσε από το υστέρημα της όποιον είχε ανάγκη. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έχει κάποια ανάμειξη στην υπόθεση της οικογένειας Σιδηροπούλου. Έχω ακούσει και για «φίλους» τους που ενδιαφέρονταν για υπογραφές. Είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα…», καταλήγει.
«Αναζητούσα τον φίλο μου το Πάσχα και δεν τον έβρισκα…»
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, η αδελφή του και η ηλικιωμένη μητέρα τους, έφυγαν από τη ζωή κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Στο «Φως στο Τούνελ» μίλησε ένας αγαπημένος φίλος του Μιχάλη από τον Καναδά, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του αλλά και τις τελευταίες επαφές που είχαν λίγο πριν την τραγική του κατάληξη.
«Ο Μάικ ήταν ένας πολύ κοινωνικός, ευφυής και διανοητικός άνθρωπος. Ξεχώριζε για την κριτική του σκέψη και την επαγωγική λογική. Η φιλία μας μετρούσε δεκαετίες…», είπε αρχικά.
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε διάφορους τομείς, με παρουσία στο Υπουργείο Άμυνας στην Ελλάδα αλλά και έντονη ενασχόληση με τη μουσική, καθώς ήταν εξαιρετικός κιθαρίστας κλασικής μουσικής.
Ο φίλος του περιγράφει και τα επενδυτικά του σχέδια. «Μου είχε ζητήσει τη γνώμη μου για την αγορά ενός ακινήτου, ήθελε να επενδύσει κεφάλαιο της οικογένειας. Είχε αγοράσει τελικά ένα διαμέρισμα στο Γουίνιπεγκ και μετά μετακόμισε στο Τορόντο για δουλειά», συνέχισε.
Όπως λέει, ο Μιχάλης είχε δημιουργήσει έναν κύκλο φίλων στη νέα του ζωή στον Καναδά, ενώ υπήρχαν και προσωπικές σχέσεις: «Το 2019, μου έστειλε φωτογραφία από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα με μια Ελληνίδα, τη Β***. Ήταν μαζί. Είχαν σχέση», συμπλήρωσε.
Για την τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στην Ελλάδα ανέφερε: «Τα δύο τελευταία καλοκαίρια βρεθήκαμε στην Αθήνα. Ήταν καλά. Πέρυσι μου είπε πως φοβάται να κυκλοφορεί στην πόλη μόνος του και έπαιρνε μόνο ταξί. Έμενε με τη μητέρα του και την αδελφή του, τη Βέρα, που φρόντιζε τη μητέρα τους».
Η οικογένεια πρέπει να λάμβανε συντάξεις ή επιδόματα από τον Καναδά, καθώς ήταν κάτοικοι της χώρας για πάνω από δέκα χρόνια.
Η είδηση του θανάτου τους μέσα σε λίγες ημέρες, τον συγκλόνισε: «Τα έχουμε χάσει… Του έστειλα email το Πάσχα και δεν μου απάντησε. Από τότε ανησύχησα. Είχαμε πάντα τακτική επικοινωνία. Είναι θλιβερό που η χώρα στην οποία επέστρεψαν για να ζήσουν ήσυχα τα χρόνια της συνταξιοδότησής τους, τους αντιμετώπισε με τόσο απάνθρωπο τρόπο», παραδέχθηκε.
Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ νέες μαρτυρίες και στοιχεία φωτίζουν σταδιακά τις σκιές γύρω από το τραγικό τέλος της οικογένειας.
Η απάντηση στο τι τελικά συνέβη στην οικογένεια, αναμένεται να δοθεί από τα εξειδικευμένα εργαστήρια σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, όπου έχουν σταλεί ιστοί και στοιχεία από τις σορούς για περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική έρευνα.
Στόχος σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία να εντοπιστεί ενδεχόμενη ύπαρξη μετάλλων και δηλητηρίων ή κάποιο ίχνος που να μαρτυρά εγκληματική ενέργεια.
Πηγή: Law and Order