Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. – Τι δείχνει!

Share

Δεκαεννέα μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ένα νέο βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, εστάλη στα  εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα.

Σε πρώτη φάση, το βίντεο από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων, εξετάζεται για να διαπιστωθεί η γνησιότητά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» το υλικό καταγράφει τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας και εστάλη στον εφέτη και αρμόδιο ανακριτή, που έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας, όσο ο φάκελος της δικογραφίας παραμένει ανοιχτός.

ekrixi treno tempi

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» αναφέρεται πως ο εφέτης-ανακριτής ηγήθηκε πρόσφατα των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή της Κατερίνης, στο πλαίσιο της εξέτασης μαρτυριών για την ύπαρξη οπτικού υλικού από τρίτη κάμερα, πέραν του υλικού καμερών που έχει ήδη συμπεριληφθεί στη δικογραφία και έχει εξεταστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βιοντεοληπτικού υλικού και κατά συνέπεια, επιβεβαιωθεί και το αρχικό πόρισμα, ότι δηλαδή η εμπορική αμαξοστοιχία δε μετέφερε τίποτα επιπλέον πέραν των βαγονιών και εμπορευμάτων που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, τότε δεν αποδεικνύεται η εκδοχή περί λαθρεμπορίου.

Το συγκεκριμένο βίντεο βρίσκεται για την ώρα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται το πόρισμα της εργαστηριακής εξέτασης.

treno tempi larisa 1 3 2023 3

Τέμπη: Καταγγελίες συγγενών για στοχευμένες καθυστερήσεις στις έρευνες!

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με αναφορές των συγγενών των θυμάτων, δικηγόρων και πραγματογνωμόνων που παρακολουθούν την υπόθεση, υπάρχουν σαφή δείγματα καθυστέρησης της έρευνας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η καθυστέρηση αυτή ίσως οδηγήσει στο να γίνει η δίκη την άνοιξη του 2025. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως υπάρχει καθυστέρηση στη σύνταξη μίας μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που αφορά την έκρηξη που ακολούθησε της σύγκρουσης.

treno tempi larisa 1 3 2023

Επίσης, αργοπορία υπάρχει και στην απάντηση σε ερωτήματα που αφορούν το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία καθώς δεν αναζητήθηκε ποτέ το βιντεοληπτικό υλικό και όταν τέθηκε αυτό το ζήτημα το υλικό είχε διαγράφει.

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε επίσης, και η έρευνα για το μπάζωμα του χώρου όπου έγινε το δυστύχημα.

Πηγή: Law and Order

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις