Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024

Ρόδος: Αναστάτωση από εκατοντάδες μετανάστες στους δρόμους – «Ανεπαρκής ο καταυλισμός στο λιμάνι», λένε οι αστυνομικοί

Share

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ρόδο η παρουσία εκατοντάδων παράνομων μεταναστών στους δρόμους του νησιού.

Οι μετανάστες έχουν ανοίξει σκηνές σε διάφορα σημεία της πόλης αναζητώντας πρόχειρα καταλύματα ακόμα και σε χαρτόκουτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr οι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται στη Ρόδο ξεπερνούν τους 700 με τις αρχές να ζητούν μαζικές μεταγωγές σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ζητά, για ακόμη μία φορά, να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για παράδειγμα, προχθές είχε κανονιστεί η μεταγωγή 120 αλλοδαπών από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, καθώς όμως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους στον τελικό τους προορισμό (Διαβατά), η μεταγωγή ουδέποτε έγινε.

Όσον αφορά τον χώρο που δημιουργήθηκε πίσω από το λιμάνι της Ρόδου, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν επαρκεί, αφού η χωρητικότητά του είναι για 100 άτομα και στο κέντρο της πόλης βρίσκεται πολλαπλάσιος αριθμός: «Θα μπουν 100 μετανάστες και οι υπόλοιποι που θα πάνε; Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι»

Πηγή: Law and Order

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις