Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που δεν μάθατε: Μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» στην Ολλανδία

Share

Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που δεν μάθατε…

Ο «ύποπτος» τους μαχαίρωσε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, φωνάζοντας αλλάχου άκμπαρ, αλλά… οι αρχές «διερευνούν τα κινητρά του»!

Ένας άνδρας δολοφονήθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά στην πόλη Ρότερνταμ της Ολλανδίας το βράδυ της Πέμπτης.

Γερμανία: 3 νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν – Αναζητείται ο δράστης που φέρεται να μιλούσε αραβικά

Η αστυνομία αναφέρει ότι ένας ύποπτος που κρατούσε μαχαίρι επιτέθηκε σε έναν άνδρα σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, προτού μετακινηθεί προς τη μία άκρη της γέφυρας Erasmus, που αποτελεί ορόσημο, αργά το βράδυ της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φώναξε «Allahu akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος») και αναζήτησε άλλα θύματα στην τύχη. Καθώς οι παρευρισκόμενοι ετοιμάζονταν να αμυνθούν χρησιμοποιώντας καρέκλες από ένα κοντινό εστιατόριο, ο 32χρονος γυμναστής Reniël Renato David Litecia αφόπλισε τον επιτιθέμενο χρησιμοποιώντας δύο τμήματα ενός σπασμένου μπαστουνιού γυμναστικής.

Απέτρεψε νέα τρομοκρατική επίθεση η γερμανική αστυνομία; Σκότωσε άνδρα οπλισμένο με μαχαίρια!

Τόσο το επιζών θύμα όσο και ο ύποπτος εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα. Αν και έχει σημειωθεί πιθανό ισλαμιστικό κίνητρο, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Wessel Stolle δήλωσε ότι «εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια», με τον δράστη που φώναξε την αποκαλυπτική φράση να αποτελεί «μέρος της έρευνας».

Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, ούτε τα θύματα ούτε ο ύποπτος έχουν αναγνωριστεί, και η αστυνομία απευθύνει έκκληση να παρουσιαστούν και άλλοι μάρτυρες.

Τα παλαιότερα προβλήματα του Ρότερνταμ με τον ισλαμισμό περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση της Χαμάς που διοχετεύεται μέσω τουλάχιστον μιας τοπικής επιχείρησης και τη σύλληψη πέρυσι στο κοντινό χωριό Άρκελ ενός Σύρου υπηκόου, ο οποίος ήταν ύποπτος ότι ήταν επικεφαλής ασφαλείας της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: NewsFire.GR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις