Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

AgreXa 2024: Διακρίσεις σε τυροκομικές μονάδες του Δήμου

Share

AgreXa 2024

Η ανάδειξη της διατροφικής αξίας της φέτας, η διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον αγροτουρισμό, αλλά και η ανάγκη περαιτέρω «θωράκισης» και οι προοπτικές της κτηνοτροφικής παραγωγής που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τον ιό της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών βρέθηκαν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της 21ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – AgreXa 2024, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσε τον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας.

Περιλάμβανε ενημερωτική – επιστημονική ημέρα και workshop ευαισθητοποίησης για την διασύνδεση του βιο – αγροδιατροφικού τομέα με τον αγροτουρισμό από την ΑΧΑΪΑ Α.Ε.

Ομιλία από τον κ. Λυκούργο Σταυρουλόπουλο, MSC BA Hons Οικονομολόγο, Περιφ. Σύμβουλο Δυτ. Ελλάδας, Υπεύθυνο Παρακολούθησης Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την «Αγροδιατροφική Καινοτομία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο πλαίσιο των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Παρουσίαση στοιχείων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την κτηνοτροφική παραγωγή από την Ιωάννα Τσιλιγιάννη,  Κτηνίατρο Υγειονολόγο, Προϊσταμένη Εποπτείας Πάτρας και ενημέρωση για την πανώλη μέσω και της παράθεσης στοιχείων για την αιγοπροβατοτροφία στην Αχαΐα από τον κ. Κωνσταντίνο Μήλιο Προϊστάμενο Δ/νσης Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο παρουσίασαν ένα απολαυστικό βίντεο με τίτλο «Φέτα όπως παλιά…» και οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν αφού είχαν την ευκαιρία να δουν τη διαδικασία παραγωγής φέτας με τον παραδοσιακό τρόπο!

Ξεχωριστή όμως ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικών διακρίσεων στις πιστοποιημένες και βραβευμένες τυροκομικές μονάδες, Αχαϊκή Βιομηχανία Α.Ε.- ΑΒΙΓΑΛ «Φέτα Παντελής» και Τυροκομείο Τομαράς «Φέτα Ερυμάνθου» που δραστηριοποιούνται στη Βαλμαντούρα Δ.Ε. Φαρρών και Δροσιά Δ.Ε. Τριταίας Δ. Ερυμάνθου, αντίστοιχα.

Τη βράβευση έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής, επισημαίνοντας ότι και οι δύο μονάδες προσδίδουν εδώ και χρόνια προστιθέμενη αξία στην περιοχή, παράγοντας και παρασκευάζοντας υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών σ’ όλη την Ελλάδα χάρη στη μοναδική τους γεύση, στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, στις αγνές πρώτες ύλες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης.

AgreXa 2024: Η δυναμική του αγροτοδιατρφικού τομέα και τιμητικές διακρίσεις σε τυροκομικές μονάδες του Δήμου
AgreXa 2024: Η δυναμική του αγροτοδιατροφικού τομέα και τιμητικές διακρίσεις σε τυροκομικές μονάδες του Δήμου
AgreXa 2024: Η δυναμική του αγροτοδιατροφικού τομέα και τιμητικές διακρίσεις σε τυροκομικές μονάδες του Δήμου

Πηγή: dete.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις