Επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων για γρήγορο ίντερνετ. Οι γρήγορες ταχύτητες στις επικοινωνίες είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την ομαλή πορεία της Ελλάδας στον 21ο αιώνα στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε.

Ο σκοπός

Ο σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη των νοικοκυριών και των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση Gigabit μέσω της μείωσης του αρχικού κόστους σύνδεσης και των μηνιαίων τελών για μία περίοδο 24 μηνών.

Ποσό ενίσχυσης

Σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης, στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η επιδότηση του αρχικού εφάπαξ τέλους σύνδεσης καθώς και μέρους του μηνιαίου τέλους για περίοδο 24 μηνών. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης προβλέπεται στα 432€ ανά ωφελούμενο νοικοκυριό και στα 888€ ανά ωφελούμενη μικρο-μεσαία επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό ενίσχυσης είναι:

48 € εφάπαξ ποσό που αντιστοιχεί στο τέλος σύνδεσης

16 € μηνιαίως ανά ωφελούμενο νοικοκυριό για διάστημα 24 μηνών

35 € μηνιαίως ανά ωφελούμενη μικρο-μεσαία επιχείρηση για διάστημα 24 μηνών.  Κάθε ενισχυόμενο νοικοκυριό ή μικρο-μεσαία επιχείρηση θα μπορεί να λάβει μόνο μία φορά ενίσχυση στο πλαίσιο της δράσης ενώ θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης πριν την πάροδο της περιόδου των 24 μηνών τότε η επιδότησή για το υπολειπόμενο διάστημα διακόπτεται και ο ωφελούμενος δεν δικαιούται να συμμετάσχει εκ νέου στη δράση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης εκτιμάται σε 100 εκ. € και η διάρκεια της έως 24 μήνες ή μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *