87% αύξηση μισθού για τα golden boys του Χατζηδάκη

Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών φοβάται ότι τον χειμώνα που έρχεται θα «παγώσει» και θα πεινάσει, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει «τρελές αυξήσεις» στα δικά της golden boys…

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο μισθός του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα εκτοξευτεί σε 7.483,104 ευρώ μεικτά, από 4.000 ευρώ που παίρνει σήμερα.

Με την ίδια απόφαση, κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 4892/2022 τον οποίο ψήφισε με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση -υποτίθεται με στόχο την αναδιοργάνωση και βελτίωση του οργανισμού-, από 7.067,376 ευρώ μεικτά θα εισπράττουν οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ, οι οποίοι σήμερα είναι τέσσερις και αμείβονται με περίπου 3.600 ευρώ μεικτά (λίγο περισσότερο από 2.000 ευρώ καθαρές αποδοχές), ενώ ο επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών θα λαμβάνει μηνιαίως 5.986 ευρώ μεικτά.

Οπως αποκαλύπτεται, η ετήσια δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 253.321 ευρώ κι ενώ σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ προβλέπονται 13 γενικές διευθύνσεις, 63 διευθύνσεις, 12 υποδιευθύνσεις και 291 τμήματα.

Η απαράδεκτη δικαιολογία του υπουργού Εργασίας, όπως διατυπώθηκε δημόσια το διάστημα πριν από την ψήφιση του νόμου, ήταν ότι μόνο με αυτούς τους μισθούς μπορεί ο ΕΦΚΑ να προσελκύσει ικανά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα όμως η προκήρυξη που αναμένεται να βγει τον Οκτώβριο αφορά και τα νυν στελέχη του Δημοσίου, είτε του ΕΦΚΑ είτε οποιουδήποτε άλλου οργανισμού.

Πέραν της πρόκλησης της κοινής γνώμης, με αυτή την απόφαση ο κ. Χατζηδάκης… φέρνει τα πάνω κάτω στον ίδιο τον οργανισμό, καθώς δημιουργούνται στελέχη δύο ταχυτήτων. Πολύπειροι εργαζόμενοι σε διευθυντικές θέσεις σήμερα, με αμοιβές έως 2.500 ευρώ θα δουν είτε συναδέλφους τους είτε νεοφερμένους από τον ιδιωτικό τομέα με μισθούς σχεδόν διπλάσιους. Επίσης, η θητεία των νέων managers θα είναι τριετής, με προοπτική ανανέωσης για άλλα τρία έτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *