600 θέσεις εργασίας άνω των 50 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για ανέργους άνω των 29 ετών με επιδότηση και για δικαιούχους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αφορά 600 θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν απομείνει ανοικτές από τις αρχικά 7.000 του προγράμματος. Είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για ανέργους και μακροχρόνια ανέργους  άνω των 50 ετών αφού το ποσό της επιδότησης είναι σημαντικά αυξημένο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχει ως εξής:

473 € μηνιαία (5.676 € ετήσια) για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

568 € μηνιαία (6.816 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

615 € μηνιαία (7.380 € ετήσια) για τους ανέργους 50 ετών και άνω

710 € μηνιαία (8.520 € ετήσια) για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η διαρκής ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Αναλυτικά και περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *