Χρήματα από το Fuel Pass 2

Ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο Fuel Pass σήμερα Δευτέρα 1η Αυγούστου, μετά το φιάσκο της Παρασκευής. Αν και είχε ανακοινωθεί επίσημα από την Κυβέρνηση, δεν έγινε και πήρε αναβολή για σήμερα.

Ποιοι το δικαιούνται σήμερα

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των οποίων λήγει σε 0 και 1 θα μπορούν να κάνουν αίτηση για το νέο Fuel Pass, καθώς η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr ανοίγει εντός της ημέρας.

Πότε λήγει η προθεσμία

Μέχρι τις 6 Αυγούστου οι αιτήσεις θα γίνονται προοδευτικά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και στη συνέχεια έως τις 29 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτων τελικού ψηφίου ΑΦΜ.

Ποια η διαδικασία

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ακριβώς ίδια με τον πρώτο κύκλο της κρατικής επιδότησης και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr, επιλέγοντας το «Fuel Pass 2».

Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.

Αξίζει να σημειωθεί πως βασική προϋπόθεση για την υποβολή της νέας αίτησης είναι να έχει κατατεθεί στην ΑΑΔΕ η φετινή φορολογική δήλωση των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται πως οι εκπρόθεσμες δηλώσεις υποβάλλονται έως τις 30 Αυγούστου. Γι’ αυτόν τον λόγο το υπουργείο Οικονομικών θα κρατήσει ανοιχτή την πλατφόρμα έως τις 29 του τρέχοντος μήνα.

Δικαιούχοι είναι 3.100.000. φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Πως θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι

Όπως και στον πρώτο κύκλο της ενίσχυσης για τα καύσιμα, οι δικαιούχοι έχουν δύο επιλογές για να λάβουν τα χρήματα:

* μέσω της ψηφιακής κάρτας με την οποία θα έχουν και ένα μπόνους 15 ευρώ στο ύψος της ενίσχυσης

* απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό της λογαριασμό χωρίς το μπόνους των 15 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *