Πλοίο ελληνικών συμφερόντων με 4,5 τόνους κοκαΐνης ακινητοποίησαν οι Ισπανοί

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων με 4,5 τόνους κοκαΐνης ακινητοποίησαν οι Ισπανοί, ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.

Το παπόρι με τους 4,5 τόνους κοκαΐνης

Το Blume (κατασκευής 2005) ακινητοποιήθηκε την Τρίτη (17/1) 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε, την πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων, ανέφερε ο ιστότοπος Eldia es Tenerife και επιβεβαίωσε ο έγκυρος ιστότοπος Trade Winds.

Το πλοίο με σημαία Τόγκο φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σήμα εντοπισμού AIS. Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 17 Ιανουαρίου. Το Blume είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Σάντος στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου.

Ακινητοποιήθηκε μετά από κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας, και των τελωνειακών αρχών, κοντά στα Κανάρια Νησιά καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4.5 τόνους κοκαΐνης.

Αρχικά υπολογίστηκε ότι επρόκειτο για 3 τόνους κοκαΐνης.

Αφού ζυγίστηκαν τα δέματα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 4.5 τόνους.

Έπλεε από τις ακτές της Νότιας Αμερικής προς την Ευρώπη.

Συνελήφθησαν 15 ύποπτοι

Σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Η παρέμβαση κατέστη δυνατή χάρη στις υπηρεσίες πληροφοριών της ισπανικής αστυνομίας, και συγκεκριμένα του Κέντρου Ναυτικής Ανάλυσης και Επιχειρήσεων για τη Διακίνηση Ναρκωτικών (MAOC).

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από πράκτορες της Μονάδας Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (Udyco) της Εθνικής Αστυνομίας της Santa Cruz de Tenerife, της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος (ECO-Canarias) της Πολιτικής Φρουράς και επαγγελματίες της φορολογικής διοίκησης, καθώς και από κεντρικές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας.

Το Blume έπλεε χωρίς να ενεργοποιήσει τον φάρο που καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφόρου (με GPS) και είχε δηλώσει ως λιμάνι προορισμού του τη Ρίγα, στη Λετονία.

Η παρέμβαση των ισπανικών αρχών έλαβε χώρα περίπου 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Αφρικής. Συγκεκριμένα, σε ένα ενδιάμεσο σημείο μεταξύ της πόλης Ντάχλα και του ακρωτηρίου Bojador στη Δυτική Σαχάρα.

πηγή

 

Νεότερη ενημέρωση

Καθώς αναμένουμε τι δηλώσεις θα γίνουν από την εταιρία που διαχειριζόταν το πλοίο, δείτε το video που δημοσίευσαν οι Ισπανικές Διωκτικές Αρχές με τορεσάλτο στο πλοίο ελληνικών συμφερόντων που μετέφερε την κοκαΐνη με ένα κλικ εδώ.

 

Ίσως σας ενδιαφέρει

Συνέλαβαν Αλβανίδα κατάσκοπο με ναρκωτικά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *