Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης στην Θεσσαλονίκη

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Περίπου 300kg κοκαΐνης κατάσχεσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν τέσσερις από τα μέλη της διεθνούς σπείρας.  

Η αστυνομική επιχείριση διεξήχθη σε συνεργασία με το γραφείο D . E . A. Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza. Οι ναρκωτικές ουσίες εισάγονταν σε κοντέινερ με μπανάνες από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Τέσσερα μέλη που συνελήφθησαν σήμερα, είναι όλοι τους υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου. Αποτελούν μέλη ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως. Δύο από αυτούς είναι ηγετικά στελέχη.

Έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας ακόμα, 41 ετών και αδελφός ενός από τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη διακίνηση ποσότητας κοκαΐνης παγκοσμίως.

Το κύκλωμα έφερνε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, μέσω λιμανιών. Οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη είχαν στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων περίπου 300 κιλά κοκαΐνη και επρόκειτο να αποκομίσουν κέρδος από αυτήν την παρτίδα περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *