Σα. Σεπ 24th, 2022
10 χρόνια φυλακή για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου

Στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη που καταδικάστηκαν για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης, δέκα ετών.

Παράλληλα, αναμένεται απόφαση επί της αναστολής της ποινής των δύο κατηγορούμενων.

Την ενοχή του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος αλλά και του μεσίτη αποφάσισε νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αντίθετα, δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία έκριναν, αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου. Και οι τέσσερις αντιμετώπιζαν το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σε ό,τι αφορά στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σήμερα στο δικαστήριο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Η διάσκεψη των δικαστών και των ενόρκων διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε. Μάλιστα, η οικογένεια Κωστόπουλου και η Μάγδα Φύσσα αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης. Η πρόεδρος τους ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Επεισόδιο με την Μάγδα Φύσσα

Εν τω μεταξύ, επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, σημειώθηκε στη δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Η κυρία Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας «ντροπή». Ήρθε δε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί.

Μάλιστα, οι φρουροί επιχείρησαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τους την κυρία Φύσσα και κατά την έξοδο της από τη δικαστική αίθουσα. Το ίδιο έκαναν και με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.