Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

1 στους 3 εκτός ΑΕΙ – Άνοδος στις βάσεις

Share

Ένας στους τρεις εκτός ΑΕΙ. Εκτιμάται άνοδος στις βάσεις των περιζήτητων σχολών με εξαίρεση τις ιατρικές σχολές. Αυτά είναι όσα ακούσαμε και διαβάσαμε εδώ στο papafotis.gr σχετικά με τις εκτιμήσεις, που επικρατούν έως σήμερα.

Ένας στους τέσσερις υποψηφίους των ΓΕΛ εκτιμάται ότι θα βρεθεί κοντά στις σχολές πρώτης επιλογής του, ενώ το 35% των υποψηφίων υπολογίζεται να βρεθεί εκτός ΑΕΙ.

Ακόμη, οι περιζήτητες σχολές στο 1ο, 2ο και 3ο Επιστημονικό Πεδίο -Νομική, Ψυχολογία, Πολυτεχνικές και Διοίκησης Επιχειρήσεων- θα έχουν άνοδο στις βάσεις τους.

Από την άλλη, σαφή πτώση θα σημειώσουν οι βάσεις των Ιατρικών σχολών. Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων των βαθμολογιών των υποψηφίων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, το χαμηλότερο βαθμολογικό «κατώφλι» για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που προκύπτει από τις μέσες βαθμολογίες των υποψηφίων στα τέσσερα μαθήματα, διαμορφώνεται ως εξής:

Για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών), στο 9,4.

Για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Σπουδών), στο 9,9.

Για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Σπουδών Υγείας), στο 9,3.

Για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), στο 8,4.

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις