Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Η σύζυγος του 60χρονου που πέθανε από χορήγηση υδράργυρου παραδέχθηκε ότι αγόρασε 18 θερμόμετρα 

Share

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου ενός 60χρονου το 2018 στη Θεσσαλονίκη, καθώς η σύζυγός του αναμένεται να παραπεμφθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή, προκειμένου να δώσει κομβικές απαντήσεις για το πώς προέκυψαν υψηλότατες συγκεντρώσεις υδραργύρου στο σώμα και σε όργανα του νεκρού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η γυναίκα είχε παραδεχθεί στην αστυνομία την αγορά 18 θερμομέτρων υδραργύρου.

Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο του 2018, μετά από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, προέκυψαν υψηλότατες συγκεντρώσεις υδραργύρου στη σορό.

Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και στη συνέχεια ανασύρθηκε και ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος της γυναίκας.

Η χορήγηση υδραργύρου φαίνεται ότι έγινε από το στόμα του 60χρονου ασθενούς, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει, λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί νωρίτερα.

Μυστήριο με τον υδράργυρο

«Δεν το χορηγήσαμε εμείς το βαρύ μέταλλο. Μόνοι επισκέπτες ήταν σύζυγος και ο γιος του«, φέρονται να κατέθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Star.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, η καρδιακή ανακοπή που προκάλεσε τον θάνατο του άνδρα, οφείλεται σε λήψη υδραργύρου.

Στο σπίτι του θύματος έγινε έρευνα από την αστυνομία, ενώ το 2021 παραδόθηκε στον εισαγγελέα το υλικό που συγκεντρώθηκε.

Η γυναίκα, από τη μεριά της, αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο του συζύγου της.

«Ο σύζυγός μου πέθανε πριν από έξι χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε την αστυνομία και να ξανάνοιξε τον φάκελο», φέρεται να είπε σύμφωνα με το Star.

Μάλιστα, αφέθηκε ελεύθερη με όρους.

Αγόρασε 18 θερμόμετρα

Ο τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε ότι η γυναίκα είχε παραδεχθεί την αγορά 18 θερμομέτρων με υδράργυρο.

Όπως φέρεται να είπε στις αρχές, έδωσε δύο στον σύζυγό της και έστειλε 16 σε φίλους και συγγενείς στην πατρίδα της, την Πολωνία.

«Η λήψη υδράργυρου μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο», επιβεβαίωσε στο Star ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, ενώ το θρίλερ με τον θάνατο του άνδρα συνεχίζεται.

Ο 60χρονος είχε νοσηλευτεί με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» το καλοκαίρι του 2018 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πέθανε.

Λίγο πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι στα σεντόνια του κρεβατιού του υπήρχαν ίχνη του βαρέως μετάλλου, λόγω εκροής από τα αφτιά του ασθενούς.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στην κυρία ανάκριση σχεδόν 6 χρόνια μετά τον θάνατο και την εκταφή του πτώματος ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με δόλο.

Πηγή: Law and Order

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις