Με τον δικό της τρόπο απάντησε γνωστή εταιρεία με φίλτρα νερού, σε συκοφαντικό μήνυμα στο TikTok, στο οποίο κάποιος ισχυριζόταν ότι κρύβει ναρκωτικά μέσα στις συσκευές της.
Χρήστης του TikTok με το ψευδώνυμο «Al Capone» δημοσίευσε ένα ψευδές και συκοφαντικό βίντεο, στο οποίο ισχυριζόταν ότι η εταιρεία Camelot «κρύβει ναρκωτικά μέσα στις συσκευές της».
Το βίντεο, το οποίο ξεπερνούσε τις 850.000 προβολές, διαδόθηκε ταχύτατα, αναπαράχθηκε, προκαλώντας την εντύπωση ενός «σκανδάλου» που όμως δεν υπήρξε.
Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβάλλοντας επίσημη καταγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, ξεκίνησε τη νομική διαδικασία ώστε να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν έμεινε μόνο στη νομική οδό. Προτίμησε να απαντήσει με δικό της TikTok βίντεο, το οποίο έγινε και αυτό viral, συγκεντρώνοντας πολλές προβολές.
@gr.camelotwater.com Όταν ο “Al Capone” αποφάσισε να πει ψέματα για εμάς… η απάντηση ήρθε με καθαρό νερό και 28.000+ οικογένειες δίπλα μας. #CamelotWater #ΚαθαρόΝερόΚαθαρήΑπάντηση #camelot #waterFilter#tiktokgreece #camelotφιλτρα #φιλτρανερου #camelotwaterfilter #alphatvcyprus ♬ πρωτότυπος ήχος – CamelotWater
Το βίντεο που δημιούργησε η εταιρεία, παρουσιάστηκε ως σατιρικό δελτίο ειδήσεων, όπου ο παρουσιαστής κ. Ηρακλής Αθανασίου που συχνά εμφανίζεται και στις τηλεοπτικές ενημερώσεις της εταιρείας, αναφέρεται στην καταγγελία του TikToker «Al Capone» με ειρωνεία.
Εξηγώντας τι είναι το «μαύρο πράγμα» που αναφέρει το ψευδές βίντεο, ο παρουσιαστής αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ενεργό φαρμακευτικό άνθρακα – τη σύγχρονη τεχνολογία που φιλτράρει χημικούς ρύπους, βαρέα μέταλλα και ότι άλλο επικίνδυνο από το νερό.
«Ονομάζεται ενεργός φαρμακευτικός άνθρακας. Και όχι… δεν καπνίζεται!» «Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη ενημερωθεί. Και ο μόνος εθισμός εδώ είναι στο καθαρό νερό».
«Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν μια υπενθύμιση πως το διαδίκτυο είναι ένα ισχυρό εργαλείο — αλλά και μια επικίνδυνη παγίδα, όταν χρησιμοποιείται για παραπληροφόρηση. Είναι σημαντικό, είτε ως δημιουργοί περιεχομένου είτε ως απλοί χρήστες, να ελέγχουμε τις πληροφορίες που διαδίδουμε ή διαβάζουμε ή ακούμε. Η αναζήτηση της αλήθειας απαιτεί υπευθυνότητα», αναφέρει σε μήνυμά της η εταιρεία.
Πηγή: Protothema
Πηγή: Law and Order